De fundering voor de Tweede Motorlocomotievenloods is gestort en het hout voor de constructie geleverd. Onze collectie is opnieuw uitgebreid met twee motorlocomotieven. Er is voortgang uit Indonesië te melden. En we krijgen subsidie van het TBI-Fundatiefonds voor het rijvaardig maken van onze IJsseloordlocomotief.

De nieuwe aanwinsten zijn een Jung persluchtlocomotief afkomstig van een Duitse mijn en een Spoorijzer railtractor. De laatste is ons geschonken door Van der Straaten Aannemingsmaatschappij B.V. uit Hansweert. Ook kwamen binnen een Ruston & Hornsby 30 DL en een Diema DL 8.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – oktober 2019. Het artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor en geeft een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden die in het afgelopen kwartaal in Valkenburg zijn verricht. Andere artikelen in dit nummer: Mijnfietsen, de Halligbahnen, Nieuwe locomotieven voor Staßfurt en Smalspoor in oude advertenties. Wil je die artikelen ook lezen, meld je dan aan als donateur of kom langs op een van onze rijdagen en neem het nummer mee.

De bouw van onze Tweede Motorlocloods gaat snel. Op 9 november staan alle spanten. Foto: Ivo Kaptein.