Dienstregeling

Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden beleef je het!

Museum gesloten

Het kabinet heeft op dinsdag 11 mei besloten dat musea en erfgoed met een publieksfunctie op basis van reservering op 1 juni open mogen als bezoekers kaartjes vooraf kopen, zodat er gestuurd kan worden op de 1,5 meter afstand. Wij zijn nu bezig met de voorbereidingen om ons museum in te richten volgens de voorwaarden die zijn opgenomen in het Coronaprotocol van de Museumvereniging. Ook werken we aan een reserveringssysteem. Als alles volgens plan verloopt, is zaterdag 6 juni onze eerste rijdag.

Tot die datum zijn ook geen arrangementen mogelijk. Wel kun je reserveren voor een latere datum. Mochten de coronamaatregelen verlengd worden, dan vervallen de reserveringen en brengen wij daarvoor geen kosten in rekening.

Rijdagen

In het overzicht hieronder vind je de dagen waarop wij open zijn (altijd van 10.30 – 16.30 uur). Op sommige rijdagen hebben we een extra attractie. Die dagen zijn opgenomen in onze evenementenagenda. Bovendien organiseren we jaarlijks meerdere grote evenementen. Ook daarover vind je meer informatie in onze evenementenagenda. Tijdens de grote evenementen zijn we open tot 17.00 uur.

Vertrektijden van de treinen

De stoomtrein langs het Valkenburgse Meer vertrekt om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
De rit duurt 30 minuten. Is het druk, dan rijdt de trein vaker dan een keer per uur.
Aansluitend op de stoomtrein kun je overstappen op de dieseltrein met open wagens naar onze remise voor een bezoek aan ons museumdepot. Ook deze rit duurt 30 minuten. De dieseltrein vertrekt om 11.40, 12.40, 13.40, 14.40, 15.40 uur. De dieseltrein rijdt van april tot eind september.

 

Vragen? Mail of bel ons gerust.