Bereikbaarheid

Adresgegevens

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH

Auto

Stoomtrein Katwijk Leiden ligt langs de A44 bij Leiden.
Vanuit Den Haag neem je afslag 9 (Leiden-Zuid). Aan het einde van de afrit ga je rechtsaf. Volg daarna de borden recreatiegebied Valkenburgse Meer.
Vanuit Amsterdam neem je afslag 8 (Leiden). Aan het einde van de afrit ga je rechtsaf de N206 op (richting Valkenburg, Katwijk). Vervolgens na 500 meter linksaf en verder de borden recreatiegebied Valkenburgse Meer volgen.

SLOOP VIADUCT OMMEDIJKSEWEG WEEKEND 3/4 OKTOBER
Komend weekend op zaterdag 3 en zondag 4 oktober wordt het oude viaduct van de A44 over de Ommedijkseweg gesloopt. Er wordt op beide dagen gewerkt van 06.00 uur ’s ochtends tot 00.00 uur ’s nachts. Tijdens de werkzaamheden is de Ommedijkseweg ter plaatse van het viaduct afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
 
Wil je het viaduct ontwijken? Volg dan de volgende route:
Vanuit Amsterdam >
Volg de A44 tot de eerste stoplichten in Wassenaar. Sla daar rechtsaf en rijd over de parallelweg langs de A44 terug in de richting van Leiden. Sla vlakbij Leiden linksaf de J. Pellenbargweg in en parkeer je auto.
 
Vanuit Den Haag >
Volg de A44 tot de laatste stoplichten in Wassenaar. Sla daar linksaf en direct weer rechtsaf en rijd over de parallelweg langs de A44 verder in de richting van Leiden. Sla vlakbij Leiden linksaf de J. Pellenbargweg in en parkeer je auto.

Of gebruik de routeplanner.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Is het parkeerterrein toch vol, dan kun je ook parkeren (gratis) tegenover de Kwantumhallen aan de Voorschoterweg 45-47. Verlaat het parkeerterrein aan de meerzijde en loop via het voetpad langs het spoor in 5 minuten naar de hoofdingang van ons museum. Ga svp niet naar binnen via de spoorpoort, maar volg het pad langs het meer, om Brasserie Buitenhuis heen, en dan via de parkeerplaats naar ons station.

Openbaar vervoer

Vanaf station Leiden Centraal of Den Haag Centraal neem je bus 43. Uitstappen bij halte Haagse Schouw.
Looproute vanaf de bushalte: houd rechts aan bij de rotonde voor Hotel Van der Valk/Haagse Schouw, volg de weg en passeer het viaduct van de A44, de weg maakt nu een bocht naar links, na 200 m rechtsaf de Jan Pellenbargweg op.

Of plan je route met 9292.nl

GPS

Wil je liever wandelen? Reken dan op een wandeling van 20 minuten vanaf station Leiden de Vink. Passeer de A44 via de onderdoorgang Ommedijkseweg. Of gebruik de volgende coördinaten voor het GPS waypoint: 52.159382N, 4.443640E.

Vragen? Mail of bel ons gerust.