Evenementen

Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden beleef je het!

Agenda 2023

 • 9 en 10 april
  Tijdens de Paasdagen zijn wij weer geopend.
 • 22 en 23 april
  Stoomtrein Katwijk Leiden en Stichting Historisch Brandweermaterieel hebben een gezamenlijke historie. De Stichting Historisch Brandweermaterieel viert haar 40 jarig jubileum bij ons. Met o.a. antieke brandweerauto’s en de oudste werkende stoombrandspuit. Dit wordt een bijzonder weekend. Houd vanaf eind februari onze website en social mediakanalen in de gaten. Vanwege de verwachte drukte moeten de kaartjes vooraf via de website gekocht worden.
 • 18 mei – Hemelvaartsdag
  Nationale Stoomtreindag. Tijdens dit weekend kun je meerijden in de cabine van onze grootste diesellocomotief.
 • 28 en 29 mei Pinksterweekend
  Nostalgiedagen. Het programma van dit jaar wordt in het voorjaar via onze social mediakanalen bekend gemaakt.
 • 8 en 9 juli
  Kinderstoomdagen. Zoals elk jaar vieren we het begin van de zomervakantie in onze regio met een groot feest voor de kinderen.
 • 26 en 27 augustus
  Smalspoormodelbouwdagen. Topmodelbouwers uit binnen- en buitenland brengen hun mooiste modellen, modelbanen en diorama’s naar ons museum. Voor liefhebbers van (model)treinen een absolute must. Houd dit weekend vast vrij in je agenda.
 • 30 september
  Donateursdag. Deze zaterdag zijn wij gewoon voor publiek geopend. Voor onze donateurs wordt ‘s middags een speciaal programma aangeboden. In de rijtuigenloods worden lezingen gegeven.
 • 25 en 26 november
  Pepernotenexpress. Sinterklaas en zijn Pieten komen vanwege de grote belangstelling in 2022 dit jaar twee dagen naar Valkenburg. De kleintjes kunnen meerijden in de Pepernotenexpress en in het museum ontmoeten ze Sinterklaas. Zij mogen op de foto met Sint en zijn Pieten. Maar er kan ook geknutseld en gespeeld worden.
 • 27 t/m 30 december
  Winterritten. Sfeervolle ritten met dampende stoomwolken en lekkere oliebollen.

Er vinden ook kleinere evenementen plaats. Via onze social mediakanalen en de website blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Volg je ons al?

Facebook | Twitter | Instagram

 

,

Winterritten

Dampende stoomwolken in de kou. In het museum zijn oliebollen van warme bakker Van Maanen te koop. In het museum staat een antieke modelspoorbaan opgebouwd uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Nostalgische blikken treinen van o.a. Märklin…
,

Dolle pret om de 25.000e bezoeker

Dat 2022 een bijzonder jaar zou worden met de heropening van ons museum en het sluiten van de lus rond het Valkenburgse Meer wisten we al. En met de introductie van de museumkaart per 1 juli jl. hadden we hoge verwachtingen van de bezoekersaantallen.…
Pepernotenexpress
,

De Pepernotenexpress

Alle treinen zijn volgeboekt. Reserveren niet meer mogelijk. Sinterklaas laat voor zondag 27 november a.s. de stoomtrein extra oppoetsen door de stoker en de machinist. Zijn Pieten mogen daarbij helpen en dat betekent dat zij hierbij vast…
Smalspoormodelbouwdagen
,

Smalspoormodelbouwdagen

Op 27 en 28 augustus maken we in ons museum ruim baan voor modelbanen en diorama’s gemaakt door topmodelbouwers uit binnen- en buitenland. Kom langs en geniet!
Kinderstoomdagen
,

Kinderstoomdagen 9 en 10 juli

Rijd op 9 en 10 juli mee op grote en kleine treinen en kijk je ogen uit bij de modelboten en de grote LGB-modelbaan.
Bornia
,

Stoomtreinen in de duinen

Op 17 juni 1972 reed stoomlocomotief nummer 1 "Marijnke" met het Borniarijtuig en enkele groene banken voor het eerst met passagiers door de Katwijkse duinen. Nu 50 jaar later, in het weekend van 18 en 19 juni a.s., rijden we met die zelfde treinsamenstelling rond het meer.
,

Nostalgiedagen tijdens het Pinksterweekend

Stap tijdens het Pinksterweekend (4, 5 en 6 juni) terug in het verleden en beleef de tijd van je overgrootouders.

Spectaculaire stoomwolken in de kerstvakantie

Ook dit jaar organiseren wij weer speciale ritten van maandag 27 t/m donderdag 30 december a.s. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan voorgaande jaren. Wacht dus niet te lang met boeken

Vragen? Mail of bel ons.