Word vrijwilliger en steek je handen uit de mouwen

Zoek je een zinvolle vrijetijdsbesteding? Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden vind je die!

Wij zijn een organisatie die uitsluitend bestaat uit vrijwilligers. Inmiddels zijn dat zo’n 140 mannen en vrouwen die in leeftijd variëren van 16 tot 86 jaar. Sommigen hebben een passie voor smalspoor, anderen voor stoom of oude motoren. Weer anderen zochten een zinvolle vrijetijdsbesteding in de buurt. Wat ieders beweegreden ook is, over één ding zijn ze het allemaal eens: het is leuk en gezellig bij ons en je krijgt er een grote vriendenkring bij!

Ook meedoen

Dat kan. Graag zelfs! Zo hebben we altijd behoefte aan mensen, die tijdens onze rijdagen actief willen zijn in de treindienst, het museum of het station. Je kunt ook in de werkplaats aan de slag met de restauratie van ons materieel of meehelpen met de verdere aankleding van het binnen- en buitenmuseum. Omdat we plannen hebben om onze spoorbaan te verlengen, is ook daar veel werk te verzetten. En tot slot hebben wij behoefte aan mensen die ons archief bijhouden, reserveringen verwerken of een bijdrage kunnen leveren aan onze marketing. Combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk. Je pakt op wat je leuk vindt. Wij zorgen voor een opleiding en coaching.

Wie zoeken we

Op dit moment hebben we vooral behoefte aan mensen met kennis en ervaring op het gebied van:
– metaalbewerking (o.a. draaien, frezen en lassen);
– installatiewerk, zoals loodgieter en cv en elektra;
– schilderwerk;
– bouwkundige werkzaamheden, zoals timmer en metselwerk;
– groenonderhoud, zoals snoei- en maaiwerk.
Heb je andere kennis en ervaring waarvan je denkt dat die voor ons nuttig kan zijn, dan horen wij dat graag.

Hoeveel tijd

Dat bepaal je zelf. Er zijn medewerkers die meerdere dagen per week actief zijn. Anderen draaien alleen mee in onze treindienst. Er is dus van alles mogelijk, afhankelijk van je eigen wensen en mogelijkheden.

Welke dagen

Wij zijn er van maandag t/m zaterdag en verder natuurlijk op alle dagen waarop de trein rijdt.

Interesse

Neem contact op via organisatie@StoomtreinKatwijkLeiden.nl, bel (071) 572 4275 of kom langs!

Vragen? Mail of bel ons gerust.