• Uitboren van de klinknagels van de rookkast bij de oude ketel van loc 6. Rookkast, rookkastdeur en schoorsteen worden hergebruikt.

  • Het werk aan de Tweede Motorlocomotievenloods vordert gestaag.

In het afgelopen kwartaal is de restauratie van drie motorlocomotieven afgerond. Ook begint de GTM-goederenwagen steeds meer haar definitieve uiterlijk te krijgen. En we kregen van Vossloh-Cofiger-Kloos uit Kinderdijk een grote wielenpers.

Die wielenpers is ruim vijf meter lang en twee meter breed. Voor het gevaarte
moest eerst een gewapende betonvloer van 30 cm dik worden gestort. De pers is inmiddels geplaatst en al ingezet voor de eerste klussen. Bijzonder is dat deze pers afkomstig is van ODS uit Hendrik-Ido-Ambacht, waar wij in het verleden het af- en oppersen van wielen lieten doen.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – januari 2020. Het artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor en geeft een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden die in het afgelopen kwartaal in Valkenburg zijn verricht. Andere artikelen in dit nummer: Restaureren met beleid, Personenvervoer op industriespoor, Smalspoor in oude advertenties en De laatste loodjes. Wil je die artikelen ook lezen, meld je dan aan als donateur of kom langs op een van onze rijdagen en neem het nummer mee.