,

Uit de werkplaats – januari 2019

Vanaf nu geven we elk kwartaal een update van de werkzaamheden die zijn verricht. Dit keer een terugblik over het laatste kwartaal van 2018.

Spoorbaan

Na maanden van voorbereidingen waarin dwarsliggers werden voorgeboord en een nieuwe overwegconstructie voorbereid, is de renovatie van het spoor gestart.

Het gaat om een traject van ruim 300 meter langs het meer van de overweg tot aan de eerste bocht. Dit deel werd twaalf jaar geleden als eerste van zwaar spoor voorzien met oude houten dwarsliggers die afkomstig waren van het Floriadeterrein in Zoetermeer. Inmiddels is de kwaliteit van de bielsen zo achteruit gegaan dat vernieuwing noodzakelijk is. Het spoor wordt nu in een ballastbed van steenslag gelegd. De overweg is, in de 25 jaar dat zij dienst heeft gedaan, zo’n 15 cm gezakt. Er is nu een zware constructie gemaakt die bestaat uit betonplaten met spoorstaven. Het gehele project wordt gerealiseerd door eigen vrijwilligers.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf ‘Uit de werkplaats‘. Het artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor en geeft een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden die in Valkenburg worden verricht.