• Lange rijen voor het station tijdens onze Winterritten. Foto: Peter Soonius.

  • Een mooi sfeerbeeld: loc 607 onder stoom voor het station, waarvan het origineel in Gorssel tot dezelfde tramwegmaatschappij behoorde als de locomotief. Foto: Edwin de Jong.

  • Loc 7 staat weer op haar wielen. En dat moet gevierd! Foto: Ivo Kaptein.

  • Ook motorloc 42 staat weer op haar wielen en rijdt hier met machinist
    Stuivenberg haar eerste meters. Foto: Pieter van der Ham.

  • Na jaren is mijnwagen 808 eindelijk af. Adriaan van der Klein, die een groot deel van de restauratie voor zijn rekening nam, laat zien hoe de kompels in de wagens zaten; vier per compartiment. Foto: Pieter van der Ham.

  • Een overzicht van de uitbreiding van het Buitenmuseum (links op de foto). Rechts de werkplaats en het Binnenmuseum. Op de achtergrond de A44 en de stad Leiden. Foto: George Kroon jr.

Met een record van 34.242 bezoekers sluiten we een fantastisch seizoen af. De  restauratie van onze tramlocomotief 607 is succesvol afgerond en ook de  restauratie van loc 7 maakt goede vordering.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – eerste kwartaal 2024. Dit artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor 141. Ook besteden we aandacht aan de ontwikkeling van ons Doe- en ontdekpark en geven we een overzicht van de rijdagen en evenementen die we dit jaar in voorbereiding hebben.

Verder besteden we in dit nummer aandacht aan de bouw van de op dat moment grootste binnenvaartsluis ter wereld bij Tiel die startte in 1948 en aan de smalspoortaxi’s in Beira (Mozambique).

Alles lezen? Meld je dan aan als donateur. Dan krijg je ons blad in je brievenbus.