• Voorspan in Valkenburg, loc 8 en 4 voor de trein tijdens een van de zomerse rijdagen, 29 augustus 2020. Foto: Gerard de Graaf.

De Corona-crisis is van grote invloed op het aantal bezoekers dat we dit jaar ontvangen. Door de late start en het wegvallen van alle evenementen, zal het totale bezoekersaantal dit jaar nog niet een derde zijn van dat in 2019. Met flinke bezuinigingen en het aanspreken van onze reserves komen we dit jaar rond.

Gelukkig is er ook positief nieuws: de gemeente Katwijk is druk doende met de herinrichting van het parkeerterrein voor ons museum. Eind van het jaar moet er een park liggen voor het station en zal de kwaliteit van dit recreatiegebied weer zijn verbeterd. Ook zijn we blij dat de provincie Zuid-Holland ons geld ter beschikking heeft gesteld om de landhoofden voor de spoorbrug te kunnen laten maken en de spoorbrug te plaatsen. En natuurlijk wordt er veel werk verzet in tal van projecten.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – juli 2020. Het artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor en geeft een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden die in het afgelopen kwartaal in Valkenburg zijn verricht. Andere artikelen in dit nummer: Tweehonderd jaar smalspoor in Nederland; Tunnellocomotieven; Smalspoor in oude advertenties en Een Einzelgänger.
Wil je die artikelen ook lezen, meld je dan aan als donateur of kom langs op een van onze rijdagen en neem het nummer mee.