• Na een onderbreking van twee maanden door de Coronacrisis is het werk aan de Tweede Motorlocomotievenloods weer opgepakt.

De Coronacrisis is op alle fronten van invloed. Allereerst waren we twee maanden gesloten waardoor er een forse achterstand in de werkzaamheden ontstond. Toen we weer open gingen, is er bovendien veel tijd geïnvesteerd om museum, trein en werkplaats coronaproof te maken. Zelfs de verschijning van ons blad Smalspoor raakte door alle omstandigheden in de vertraging.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden: de provincie Zuid-Holland stelt geld ter beschikking voor het sluiten van de spoorlijn rond het meer. Ook lijkt nu eindelijk een doorbraak bereikt in de komst van de twee stoomlocomotieven uit Indonesië en we zijn druk doende met de voorbereidingen voor de uitbreiding van ons Binnen- en Buitenmuseum.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – april 2020. Het artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor en geeft een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden die in het afgelopen kwartaal in Valkenburg zijn verricht. Andere artikelen in dit nummer: Met de lorrietram naar zee, Na 50 jaar weer samen, Smalspoor in oude advertenties en Spanning en sensatie in Limburg. Wil je die artikelen ook lezen, meld je dan aan als donateur of kom langs op een van onze rijdagen en neem het nummer mee.