,

Staatssecretaris Uslu op bezoek

231011 Werkbezoek Uslu 11 okt 2023 - Floor Catshoek OCW-21 uslu hans en willem

Staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media), die onder andere erfgoedbeleid in haar portefeuille heeft, maakte op woensdag 11 oktober jl. kennis met mobiel erfgoed. Zij werd gastvrij door ons ontvangen bij het station. Voorzitter Edith den Hartigh van de Stichting Mobiele Collectie Nederland en René le Clercq ontvingen de staatssecretaris met een welkomstwoord en een kopje thee met appeltaart. Tijdens de rondleiding door het museum, de werkplaats en het buitenmuseum gaf de staatssecretaris aan onder de indruk te zijn van ons enthousiasme en gedrevenheid.

Gedurende de rit met de stoomtrein werd de staatssecretaris bijgepraat over enkele zaken die spelen bij het instandhouden en in beweging houden van mobiel erfgoed, zoals het overdragen van kennis en vakmanschap op jongeren, de aantrekkingskracht van mobiel erfgoed op een breed publiek, de behoefte aan ruimte voor het onderdak brengen van mobiel erfgoed en de wijze waarop in de sector mobiel erfgoed verduurzaming wordt opgepakt.

Met een typisch Nederlandse, 55 jaar oude streekbus van de Stichting Haags Bus Museum reisde zij vervolgens naar de Historische Haven Leiden.
Aangekomen op het Kort Galgewater in Leiden ontvingen de eigenaren en bewoners van het bijna 100 jaar oude motorvrachtschip Antoinette Christina de staatssecretaris. Aan het einde van het bezoek kreeg de staatssecretaris de verklaring over duurzaamheid uitgereikt die recentelijk is opgesteld door de vier koepelorganisaties voor mobiel erfgoed.

Foto: Floor Catshoek OCW