Uit de werkplaats – juli 2019

Goed nieuws van de Gemeente Katwijk. Ons verzoek om ons Buitenmuseum te mogen uitbreiden, is gehonoreerd. Ook fantastisch nieuws is de subsidiëring van de bouw van onze Tweede Motorlocomotievenloods door Fonds 1818. En tot slot konden we een nieuwe motorlocomotief (zie foto boven) aan onze collectie toevoegen.

De nieuwe aanwinst is een Deutz OME 117F uit de jaren ’30, die door Spoorijzer Delft eind vijftiger jaren is voorzien van een nieuwe luchtgekoelde Deutz-motor. De locomotief is ons geschonken door het voormalige Baggerbedrijf Ekelschot.

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – juli 2019. Het artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor en geeft een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden die in het afgelopen kwartaal in Valkenburg zijn verricht. Andere artikelen in dit nummer: Smalspoor in een Winterswijkse steengroeve, Dwaalspoor in Overveen en Smalspoor op het hellend vlak. Wil je die artikelen ook lezen, meld je dan aan als donateur of kom langs op een van onze rijdagen en neem het nummer mee.