• Volle perrons en een gezellige drukte. Dat was het overheersende beeld deze zomer. Foto: Gerard de Graaf.

  • Stoomloc 6 ziet er weer toonbaar uit. Hier staat ze fris in de lak in de werkplaats, Valkenburg, 12 augustus 2023. Foto: Ivo Kaptein.

Drie maanden geleden arriveerden beide Du Croo & Brauns-locomotieven Uit Indonesië en het andere rollende materieel. We hadden grootste plannen de locomotieven feestelijk te presenteren aan de vele bij dit project betrokken partijen en sponsors. Het pakte anders uit: er werd, vooral in loc 9, asbest aangetroffen. In plaats van een feestje en een expositie moesten we ze verdekt opstellen en werken aan sanering. Die sanering is inmiddels afgerond, zodat de locs nu eindelijk toegankelijk zijn voor ons publiek. Ook positief is dat ons bezoekersrecord van vorig jaar al op 30 september is gebroken!
Maar er is ook slecht nieuws! Ondanks het feit dat de gemeenteraden van Katwijk, Wassenaar en Leiden zich hebben uitgesproken tegen de komst van windmolens langs de oevers van het Valkenburgse Meer, persisteert de provincie Zuid-Holland in haar onzalige plan drie windmolens in dit recreatiegebied te willen plaatsen. 

Alles lezen?
Download dan hier de pdf Uit de werkplaats – derde kwartaal 2023. Dit artikel is afkomstig uit ons kwartaalblad Smalspoor 139.

Wil je ons blad in de brievenbus, meld je dan aan als donateur.