Van zondag 27 december tot en met woensdag 30 december a.s. kun je bij de Stoomtrein Katwijk Leiden genieten van winterse stoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Voor of na de treinrit zijn er in het museum, dat geheel in kerstsfeer is gebracht, overheerlijke oliebollen met glühwein of warme chocolademelk. Als extra attractie staat daar ook een grote demonstratiebaan opgesteld met antieke blikken Märklin speelgoedtreinen uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw.

Spectaculaire stoomwolken
Ook dit jaar organiseren we weer speciale ritten in de kerstvakantie. Deze ritten onder winterse omstandigheden leveren altijd spectaculaire stoomwolken op. Dat staat garant voor prachtige sfeervolle foto’s. Geen wonder dat onze winterritten altijd erg populair zijn. Maak het mee en geniet bij ons van de sfeer van toen!

Antieke speelgoedtreinen
De nostalgische sfeer vind je ook terug bij de grote antieke spoor-0-baan (spoorwijdte 32 mm) die speciaal tijdens deze dagen in het museum is opgesteld. Ooit was dit speelgoed voor kinderen van rijke komaf. Oudere bezoekers zien hun jeugd terugkeren. Kinderen vergapen zich aan treinen die ze nog nooit gezien hebben. De locomotieven, de wagons, de gebouwen en de rails zijn zonder uitzondering tussen de zestig en honderd jaar oud!
De grote demonstratiebaan bestaat uit bijna honderd meter spoor met bruggen, heel veel wissels en kruisingen. Ook is er een groot emplacement met talrijke opstelsporen. Op de baan rijden zeldzame locomotieven en rijtuigen van vroeger zo bekende merken als Märklin, Bing en Hornby.

Toegangsprijzen en rijtijden
Een toegangskaartje kost € 10,00 voor volwassenen. Kinderen van 4-12 jaar betalen € 8,00. Kinderen jonger dan 4, mogen gratis naar binnen. Kaartjes geven toegang tot het museum, de trein en de modelbaan.
Op vertoon van je kaartje krijg je een oliebol en, naar keuze, een glas glühwein of chocolademelk.
Het museum is open van 10.30 tot 17.00 uur.
De stoomtrein vertrekt om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

De Museumkaart is bij ons niet geldig.

Vanwege de weersomstandigheden rijden we niet met de dieseltrein met open wagens.

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH

Route plannen