Pasar Malam bij Stoomtrein Katwijk Leiden

In het weekend van 29 en 30 augustus vindt bij de Stoomtrein Katwijk Leiden een Pasar Malam Lokomotip plaats. Waan je in Azië met haar verrassende tropische geuren, bijzondere maaltijden en gastvrije sfeer. Kom lekker eten in de rijtuigloods. Geniet van de muziek van diverse artiesten en een dansgroep. Kinderen worden dit jaar uitgedaagd om Indische dansen te leren om een uur later op te treden voor hun ouders, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden.Een uitgelezen kans voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin met een vleugje stoomromantiek!

Azië om de hoek
Kom vlak bij huis genieten van de rijke Aziatische historie met alles wat een authentieke Pasar te bieden heeft. Dat betekent, genieten van het podiumprogramma en natuurlijk lekker eten en drinken! En dat alles op een wel heel bijzondere en authentieke locatie: het buitenmuseum van de Stoomtrein Katwijk Leiden.
Op de grote modelbaan voor het museum rijden kolengestookte en fraai geweatherde live steam locomotieven in schaal 1:22,5 rond. Het zijn modellen van locomotieven (Mallets) die ooit in Indonesië hebben gereden. Ook zijn er andere modellen te bewonderen. De echte kenner herkent Garratts uit Tasmanië en Zuid-Afrika en een locomotief van de Darjeeling Himalayan Railway. Dat alleen al maakt onze Pasar een bezoek waard.

Historie Stoomtrein Katwijk Leiden
In 1970 begon een klein groepje mensen met ritten voor publiek. Dat kleine groepje is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 140 vrijwilligers en een erkend museum met eigen historische gebouwen en een grote collectie rijvaardige stoom-, diesellocomotieven en rijtuigen.
Vooral voor kinderen is het smalspoor aantrekkelijk omdat de locomotieven niet zo groot zijn. Veel kinderen vinden het een belevenis om op de locomotief naar het vuur in de stoomketel te kijken of een stukje mee te rijden. Op de tentoonstelling in het binnenmuseum is te zien dat het smalspoor waarop de stoomtrein rijdt, gelijk is aan dat wat wordt gebruikt op de plantages op Java en Sumatra. En dat nu is de bijzondere link naar dit tropische pasar-evenement. Met een beetje fantasie waan je je in Indonesië.

Indonesische stoomlocomotieven
In samenwerking met de Indonesische ambassade in Den Haag wordt de collectie van de Stoomtrein Katwijk Leiden uitgebreid met twee stoomlocomotieven afkomstig van Indonesische suikerfabrieken die zijn gebouwd door de Nederlandse locomotieffabriek Du Croo & Brauns uit Weesp. De locomotieven zullen binnen niet al te lange tijd naar Nederland worden verscheept. Een stukje Indonesië zal daardoor tastbaar zijn in Nederland en weer rijdend aan het publiek getoond kunnen worden.

Programma
Ongeveer vier weken voorafgaand aan het evenement is het programma bekend en plaatsen we dat op deze pagina.

Toegangsprijzen
Volwassenen: 10 euro
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 8 euro
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH

Gratis parkeren voor de deur.

Route plannen.