Op zondag 29 november komen Sinterklaas en zijn Pieten naar de Stoomtrein Katwijk Leiden. Het museum gaat om 10.30 uur open en de eerste stoomtrein vertrekt om 11 uur voor een rit langs het meer. De stoomtrein vertrek op elk heel uur. De laatste trein vertrekt om 15.00 uur. Sinterklaas is de hele dag aanwezig. Hij rijdt mee in de trein of zit op zijn sinterklaaszetel in het museum.

Sinterklaas en zijn trouwe Pieten hebben laten weten dat zij op zondag 29 november a.s. de stoomboot voor één keer willen ruilen voor een stoomtrein. Toen de machinisten van Stoomtrein Katwijk Leiden hem uitnodigden om ritten langs het Valkenburgse Meer te maken, hoefde hij niet lang na te denken. Vanaf het station van Stoomtrein Katwijk Leiden aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg zullen die zondag maar liefst 5 speciale Sinterklaasritten worden gereden.

Omdat Sinterklaas ook meerijdt met de trein heeft hij alle tijd en aandacht voor de kinderen. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn om met de Sint te praten en met hem op de foto te gaan. Sinterklaas staat bekend als kindervriend. Dat geldt ook voor de medewerkers van Stoomtrein Katwijk Leiden. Kijk maar naar de reacties op Facebook.
Het museum gaat tijdens de winterstop speciaal open voor Sinterklaas. Vanaf 10.30 uur zijn hij en zijn Pieten al aanwezig in het station. Sinterklaas rijdt een paar ritten mee met de trein. Soms zwaait hij de kinderen uit en ontvangt hij hen in het museum waar het lekker warm is. Het museum sluit om 16.00 uur.

Vertrektijden
De stoomtrein vertrekt om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.
Het museum is open van 10.30 – 16.00 uur.

Toegangsprijzen
Volwassenen: 10 euro.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 8 euro.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis.
Reserveren is niet nodig.

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH

Vanwege de weersomstandigheden rijden we niet met de dieseltrein met open wagens.

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH