• Kerncollectie Stoomtrein Katwijk Leiden

Jubileumdagen 50-jarig bestaan

In het weekend van 20 en 21 juni a.s. zetten wij al onze rijdende stoom- en dieseltreinen in voor een intensieve dienstregeling. Zeldzame museumstukken komen alleen dit weekend naar buiten om hun kunnen te tonen. Kortom, een uitgelezen kans voor een gezellig dagje uit met een vleugje romantiek.

Alles op de baan
Ben je een liefhebber van oude techniek en treinen? Dan zijn onze Jubileumdagen echt wat voor jou. Dit weekend laten we zien wat er in de afgelopen 50 jaar is gepresteerd. Stoomtrein Katwijk Leiden heeft veel knowhow opgebouwd en beschikt als museumspoorlijn over één van de grootste werkplaatsen van de wereld. De hele dag door worden demonstratieritten gemaakt en tijdens deze parades komt u alles te weten over de geschiedenis en restauraties van het rollend materieel. In de werkplaats bent u van harte welkom om te zien hoe zo’n restauratieproject wordt aangepakt en laten onze vrijwilligers zien dat zij met vakmanschap en doorzettingsvermogen elke technische uitdaging kunnen oplossen. U kunt zien hoe onderdelen op de draaibank als nieuw worden vervaardigd. De mannen van het baanonderhoud leren u de fijne kneepjes van het aanleggen van het spoor en hoe wij zelf onze wissels ontwerpen en bouwen. In het museum worden extra rondleidingen verzorgd en lichten we onze toekomstplannen toe. De gehele dag door valt er veel te zien en te beleven. Daarom is er bij dit evenement een foodtruck aanwezig die garant staat voor een lekkere lunch.

Programma
Ongeveer vier weken voorafgaand aan het evenement is het programma bekend en plaatsen we dat op deze pagina.

Onvergetelijke belevenis voor alle leeftijden
Oude techniek spreekt jong en oud aan. Nostalgie en het enthousiasme van alle vrijwilligers bij elkaar werkt aanstekelijk. En voor de kinderen is smalspoor toch al aantrekkelijk omdat de locomotieven niet zo groot zijn.

Voor deze dag gelden afwijkende toegangsprijzen en -tijden:
Volwassenen: 10 euro
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 8 euro
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis
Kaartjes zijn de hele dag geldig.

We zijn op zaterdag en zondag open van 10.30 – 17.00 uur.
Gratis parkeren voor de deur.