Wegens succes bundelen drie culturele attracties in Katwijk deze zomer opnieuw hun krachten in een uniek arrangement voor het hele gezin. Van 30 juni tot en met 25 augustus kun je elke dinsdag genieten van een bijzondere combinatie van adembenemende kunst, een verrassende vaartocht en een nostalgische stoomtreinreis. Stap in de sfeer van vroeger, laat je meenemen in een reis door de tijd en beleef onvergetelijke momenten van herkenning en verbazing, nu drie culturele topattracties uit Katwijk jou een bijzondere dag bezorgen. Een ideaal uitje en een aanrader voor het hele gezin.

Programma
Je reis begint om 10.30 uur in het Katwijks Museum aan de Voorstraat, waar je ontvangen wordt met koffie en Katwijkse knip. In dit historische pand word je rondgeleid langs de bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders en de fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

Om 12.30 uur wandel je samen met de begeleider en de overige deelnemers naar de Prins Hendrikkade waar het historische motorschip Wilhelmina, met kapitein IJs Plug, al op je wacht. Dit schip, gebouwd in 1915, is een zogenaamde Katwijker en werd voornamelijk gebruikt voor het vervoer ten behoeve van de haringvisserij. Om 12.45 uur vertrekt het schip over de Rijn naar Valkenburg waar het omstreeks 13.30 uur afmeert nabij het museum Stoomtrein Katwijk Leiden. Tijdens de vaartocht kan een schipperslunch genuttigd worden à € 3,50.

Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden geniet je van de sfeer van vroeger, toen de stoomtrein in Nederland nog zorgde voor het vervoer van mens en product. Inmiddels is dat allemaal voltooid verleden tijd. Maar hier ontdek je hoe belangrijk het spoor ooit was. Het bezoek is natuurlijk niet compleet zonder een rit met de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer.

Om 15.45 uur vertrekt de Wilhelmina weer richting Katwijk waar het schip rond 16.30 uur afmeert in het Prins Hendrikkanaal. Je kunt daarna nog tot 21.00 uur genieten van de gezellige sfeer in het dorp tijdens de toeristenmarkt.

Interesse?
Deelnemers kunnen zich opgeven bij het Katwijks Museum, Voorstraat 46, telefoon: (071) 401 3047,
bij IJs Plug 0653 239 486 of via het reserveringsformulier op de website van de Katwijker Motor.
De kosten bedragen € 22,00 p.p. Museumkaarthouders en kinderen tot 12 jaar betalen € 17.00.

In verband met beperkte scheepsruimte en stookkosten: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

  • Motorschip Wilhelmina

  • Motorschip Wilhelmina