Machinistencursus

Altijd al eens machinist op een stoomlocomotief willen zijn?

Bij Stoomtrein Katwijk Leiden kun je die droom verwezenlijken! Met onze machinistencursus bieden wij je een uniek arrangement waarbij je in één dag vertrouwd raakt met de bediening van een stoomlocomotief. Niet alleen een onvergetelijke ervaring voor de echte treinliefhebber maar een origineel cadeau voor iedereen!

We beginnen de dag om 8.30 uur met een uitleg over de werking van de stoomlocomotief en een korte instructie over de veiligheid. Daarna word je door één van onze ervaren machinisten begeleid bij het opstoken en rijklaar maken van de locomotief. Je krijgt inzicht in vaardigheden als stoken, smeren en klein onderhoud. En … zodra de locomotief op druk is, gaan we rijden met de losse loc en leren we je de kneepjes van het vak.

Na de lunch maak je een aantal ritten op onze spoorlijn rond het Valkenburgse Meer met een losse locomotief, een kipwagentrein en/of personentrein. Ook vaardigheden als rangeren en koppelen van treinen komen hierbij aan bod. Als laatste rijd je om ongeveer 16.00 uur een trein met je eigen familie en vrienden. We sluiten de dag af met een hapje en drankje. Ter herinnering ontvang je een deelnemerscertificaat en een fotoreportage van de dag.

Wanneer
De cursus is mogelijk op zaterdagen, zondagen en doordeweekse dagen. Uitzonderingen zijn de dagen waarop wij een evenement organiseren. Het is dan te druk op de baan.

Tarief
De prijs voor dit unieke arrangement bedraagt €750,- (incl. consumpties, lunch en treinrit met je eigen genodigden).

Interesse? Stuur een mail o.v.v. cursus stoommachinist

Stoomtrein Katwijk Leiden